albertbalada

Migracions

In immigració, integració, política, politiques d'asil on Agost 31, 2015 at 12:29 pm

L’absència d’una política migratòria comuna de la Unió, la manca d’una política comuna sobre refugiats polítics, els interessos diversos de les diferents potències europees respecte dels conflictes al sud i a l’est de la mediterrània, evidència un garbuix de males praxis, o senzillament la seva absència, el que posa de manifest polítiques maniquees que deixen al descobert una Confederació absent, fins i tot a les problemàtiques que s’aboquen més que no pas s’evoquen.

La lenta maquinària ademocràtica europea ajudada també per uns lideratges febles, un parlament europeu que transita per les orellades de morfeu, son el caldo de cultiu de la niciesa. L’arribada de més d’un milió de refugiats, si se suma els sub saharians als sirians i afganesos són una xifra a tenir en compte, també, perquè poden desestabilitzar les zones en les que s’ubiquen,`i per tant cal exercir un control sobre aquest flux migratori que es miren embovats i amb exegesis primàries els mèdia.

l’existència de màfies que ja no trafiquen amb,  o també, amb narcòtics i ho fan ara amb essers humans, com a les millors èpoques del trànsit de persones en contenidors cap a Europa i les Amèriques,  mimetitzant el valor nul dels humans al que tenia a la època feudal, sense accions coordinades a nivell internacional, on les agencies oficials i les de les Nacions Unides, són mers observatoris de gent col·locada que res sap sobre el que té entre mans, ens posen de manifest la cavalcada animosa cap al caos i el desastre al que estem encaminats.

“Sense costos pressupostaris”, caldria establir oficines de control del refugiat, per registre i determinació del que ho és per motius de guerra, polítics o simplement econòmics, establint Centres d’Internament (CI) on amb les atencions sanitàries i d’alimentació, abillament, sanejament, ensenyament i allotjament deguts, es pugui determinar la seva integració o no en les societats de recepció en funció de la seva condició, facilitant-ne el retorn als llocs d’origen dels que no puguin ser considerats “refugiats” com aital. El temps d’Estada al CI,  no ha de ser especialment curt, doncs calen períodes d’adaptació que anirien determinats per les circumstàncies de cadascú.

Les onades migratòries no són cosa nova, la història ens ho mostra, com ens mostra també la necessitat de salvaguardar el gra de la palla, no oblidem que Europa està en el punt de mira d’una guerra que no sembla que vagi pas amb aquests líders que es miren el melic, i està enllà mirant-nos com lloc a ser envaït o directament destruït per “infidel”.

La suposa tolerància babaua  de determinades opcions polítiques no porta sinó al desballestament de les bases comunes sobre les que ens assentem en benefici de l’èxit de qui s’inspira en la diàspora del mal al preu que sigui, també de tenir corifeus que xiulen als concerts i blasmen banderes que no són les seves, aquests és el nou snobisme “power flower”.

© Albert Balada és lllicenciat en ciència política i Sociologia i Master en Immigració, exclusió i polítiques d’Integració Social

42771.th_max

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: